Getuigen gezocht van babbeltruc op Hammarskjöldlaan

Vrijdag 2 juni is een bewoner aan de Hammarskjöldlaan het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Daarbij zijn meerdere persoonlijke goederen uit de woning gestolen. De politie is op zoek naar getuigen.

Loodgieters
Het gebeurde vrijdagmiddag tussen kwart voor drie en half vijf. Twee mannen belden aan bij het slachtoffer en stelden zich voor als loodgieters. Ze vertelden dat er sprake was van een lekkage en dat ze snel moesten handelen om de schade, die al enorm was, onder controle te kunnen krijgen.

De bewoner liet het tweetal binnen. Toen ze even later vertrokken waren, merkte het slachtoffer op dat er verschillende spullen uit huis waren verdwenen. Hij bleek het slachtoffer te zijn geworden van een babbeltruc.

Signalement
De politie laat weten dat beide mannen een licht getinte huidskleur hadden. Allebei droegen ze donkere kleding en donkere handschoenen.

Getuigenoproep
De politie vraagt mensen om tips te delen die kunnen helpen bij het onderzoek. Mogelijk hebben mensen het tweetal gezien in de omgeving van Hammarskjöldlaan ter hoogte van 421-431, of zijn ze bij andere mensen aan de deur geweest. Alle informatie is welkom, zo laat de politie weten.

Tips doorgeven kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000. Vermeld daarbij het zaaknummer (BVH nummer) 2023167093.