Gemeenteraad betrekt kinderen bij toekomst Rijswijk

De Rijswijkse gemeenteraad krijgt een kindervragenuur. Kinderen uit groep 7 en 8 krijgen hierdoor de kans om vragen te stellen aan het college en de gemeenteraad en om mee te denken over de toekomst van Rijswijk. Indieners van het voorstel zijn de raadsleden Martine Koopman (D66), Hanneke van der Kooij (GroenLinks), Annemie Koegler (CDA) en fractiemedewerker Irene Jansen (PvdA). Tijdens de raadsvergadering gisterenavond bleek een breed draagvlak vond voort het idee.  Het kindervragenuur gaat nog voor juni 2019 van start.

Kinderen hebben concrete, werkbare ideeën
“Kinderen kunnen met heel concrete, werkbare ideeën komen, die volwassenen vaak nog niet bedacht hadden. Ze hebben meer verbeeldingskracht en andere kennis dan volwassenen, waardoor ze de gemeenteraad en dus Rijswijk vooruit helpen.” vertellen de vier initiatiefnemers. “Tegelijkertijd maken de kinderen op een speelse manier kennis met de gemeente en de politiek.”

Vragenuurtje al voor juni 2019
Rijswijk werkt al langer aan het betrekken van jongeren bij de lokale politiek. Binnen de eigen gemeente is er al een mooi initiatief met de kinderrechtenambassadeurs, waarvan de derde lichting op 13 december is geïnstalleerd. Op dezelfde dag werden voor het eerst jongerenambassadeurs van middelbare schoolleeftijd geïnstalleerd. Het kindervragenuur ondersteunt en verbreedt deze initiatieven.