Gemeente start proef om werken makkelijker te maken

Voor Rijswijkers in de bijstand wordt het makkelijker om parttime of tijdelijk te werken. De gemeente start met een proef om de regelgeving rond de bijstandsuitkering aan te passen. Aan de proef doen 35 inwoners mee met een deeltijdbaan en een aanvulling op het salaris met een bijstandsuitkering.

Werken moert lonen
Wethouder Lugthart van Sociale Zaken is blij met de maatregelen. “Werken moet lonen. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar goede oplossingen om werken zo aantrekkelijk en makkelijk mogelijk te maken. Daarnaast reduceren we hiermee een hoop onnodige administratieve rompslomp, waardoor er meer tijd overblijft om mensen te helpen een baan te vinden”.

In Rijswijk werken in vergeleken met andere steden minder mensen partime met een uitkering als aanvulling. De gemeente heeft onderzocht waar dat door komt. Waarschijnlijk is de administratieve rompslomp een belemmering. Om dat aan te pakken is de gemeente een proef begonnen om de regelgeving te verruimen. Deze moet uitwijzen of het op die manier makkelijker is om parttime te werken.