Gemeente Rijswijk viert 12e editie Week van het Geld

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart is het de 12e editie van de Week van het Geld. Het thema van dit jaar is ‘Bedwing de bling’. Tijdens de Week van het geld wil de gemeente Rijswijk kinderen en jongeren leren hoe zij verstandig om kunnen gaan met geld. ‘Bling’ is namelijk overal en soms moeilijk te weerstaan.

Welzijn van de jeugd
Wethouder Gijs van Malsen: “Goed leren met geld om te gaan begint al op jonge leeftijd. Of het nou gaat om Pokémon-kaarten kopen, mobiele games spelen of de hipste merkkleding willen. Kinderen en jongeren leren in de Week van het geld allerlei tips om te voorkomen dat ze in de schulden komen, met alle stress en zorgen van dien. Zo dragen we bij aan het welzijn van de jeugd.”

Handige tips voor meer grip
Goed met geld omgaan betekent heel bewust kiezen en weten waar je terecht kunt als je schulden hebt. Elke maandag en donderdag kunnen inwoners van Rijswijk terecht bij het FSP Serviceteam Rijswijk. Zij hebben van 09:00 tot 16:00 uur vrije inloopspreekuren waar je met al je geldvragen terecht kunt. Tijdens de Week van het geld krijgen jongeren tips waarmee zij grip krijgen op hun geld. Ook kunnen zij de Geldfit-test doen. Dankzij deze test weten jongeren binnen een paar minuten hoe zij er financieel voor staan. Daarnaast hebben Rijswijkse basisscholen toegang tot lesmateriaal waarbij het thema ‘Bedwing de bling’ centraal staat.