Gemeente Rijswijk reageert op incident met injectiespuit

De gemeente Rijswijk heeft een statement gegeven naar aanleiding van het incident in het Julianapark, waarbij een driejarige jongen zich prikte aan een injectienaald.

Injectienaald
Vandaag berichtten verschillende media over het incident, dat al op 21 april plaatsvond. De peuter was in het park aan het zoek naar een steentje toen hij zich prikte. Zijn moeder nam haar kind mee naar de Eerste Hulp en nam de naalden mee in een zakje.

Onderzoek of de spuiten voor drugs gebruikt zijn, zou niet betrouwbaar zijn en lang duren. De jongen is direct ingeënt tegen Hepatitis B en C, en slikt nu zware medicatie tegen HIV. Deze medicijnen geven zware bijwerkingen en pas over drie maanden is duidelijk of de jongen daadwerkelijk het HIV-virus heeft opgelopen.

Statement
De gemeente heeft naar aanleiding van alle berichtgeving een statement vrijgegeven. Daarin erkent de gemeente dat het incident zeer ingrijpend moet zijn en zegt te betreuren dat het is gebeurd. Het incident was tot voor de berichtgeving niet bekend bij de gemeente, maar ze zeggen nu wel actie te ondernemen. Er komt meer aandacht voor het park en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen met de moeder van het jongetje.

Lees hieronder het volledige statement van de gemeente Rijswijk:

Statement naar aanleiding van incident met injectienaald in Julianapark

We zijn behoorlijk geschrokken van het bericht dat een jongetje zich heeft geprikt aan een injectienaald die was gevonden in het Julianapark. De gevolgen van dit incident zijn voor hem zeer ingrijpend en we betreuren dat dit incident heeft plaatsgevonden.

Tot voor gisterenmiddag was dit incident niet bekend bij de gemeente. Ook de politie in Rijswijks was hier niet van op de hoogte. Er is tot op heden geen aangifte of melding geweest.

De locatie aan het Julialaantje ter hoogte van het Streekdierentehuis staat bij de gemeente niet bekend als een onveilige locatie. Er wordt wekelijks gecontroleerd en schoongemaakt door de gemeente en medewerkers van werkbedrijf De Binnenbaan.

De locatie wordt komende periode nog vaker door de medewerkers van team handhaving meegenomen op hun ronde door Rijswijk. De gemeente zal ook contact zoeken met vertegenwoordigers van de aanliggende Haagse wijk Spoorwijk.

De gemeente neemt zo snel mogelijk contact op met de moeder van het driejarige jongetje.