Gemeente pakt gevaarlijke fietspaden zelfde dag aan

Slechte of gevaarlijke fietspaden zijn een grote irritatie van de burgers. En gevaarlijk voor fietsers. Afgelopen periode zijn er in Rijswijk vijf schadegevallen gemeld, waarvan drie met letsel. De gemeente heeft naar aanleiding van vragen van raadslid Romy de Man van Onafhankelijk Rijswijk toegezegd gevaarlijke fietspaden dezelfde dag te repareren en bij minder risico binnen twee dagen.

Extra straatploegen in actie
De verergering van de problemen de laatste periode komt volgens de gemeente door de lange periode van droogte. Hierdoor kwamen bij sommige fietspaden tegels los komen te liggen. Er zijn toen direct extra straatploegen ingezet om dit te verhelpen.

Zo snel mogelijk onderhoud uitvoeren
Jaarlijks heeft er een inspectie plaats van alle fietspaden, waarna het vaste onderhoud wordt uitgevoerd aan fietspaden. Wanneer er een melding komt over een slecht of gevaarlijk fietspad wordt zo snel mogelijk onderhoud uitgevoerd aan fietspaden. Afhankelijk van het risico worden bij gevaarlijke situaties direct op die zelfde dag maatregelen genomen. Bij minder risico is dat zeker binnen twee dagen.