Gemeente helpt bij herinrichting speeltuin Buvelio

Speeltuin Buvelio aan de Willem van Rijswijckstraat is een begrip in Rijswijk. Als je nu op het terrein staat zie je op de achtergrond de nieuwe scholengemeenschap die gebouwd wordt. Als de scholen af zijn gaan zij gebruik maken van de speeltoestellen op het terrein van Buvelio. Hier moet voor betaald worden. De gemeente gaat in gesprek met de speeltuin en de scholen voor een gepaste vergoeding.

RijswijksBelang vroeg al eerder aandacht voor Buvelio
In de raadsvergadering van 18 december 2018 stelde fractievoorzitter Marc Weterings van RijswijksBelang reeds vragen aan wethouder Armand van de Laar over dit onderwerp. Er stond op dat moment een vergoeding van €50,00 per school gepland voor het gebruik van de speeltoestellen van Buvelio.

Gerund door vrijwilligers
Al 70 jaar zorgen vrijwilligers ervoor dat kinderen uit Rijswijk en omstreken naar hartenlust kunnen spelen op een veilige speelplek. De gemeente heeft een deal gemaakt met Buvelio hoeveel vierkante meters gebruikt kunnen worden voor de bouw van de school. De vierkante meters worden aan de andere kant gecompenseerd.

Gemeente helpt bij herinrichting speeltuin
Wethouder van de Laar tijdens de vergadering in december: ‘We proberen de speeltuinen te helpen met bijvoorbeeld de nieuwe inrichting voor 6 tot 12 jarigen. Ook proberen we de scholen te bewegen om meer te betalen voor het gebruik van het terrein van Buvelio.’

Opening nieuwe seizoen
Op 30 maart opent Buvelio in aanwezigheid van burgemeester Michel Bezuijen het nieuwe speeltuinseizoen met de feestelijke viering van hun 70 jarig bestaan. De gemeente heeft ook nu aangegeven mee te gaan denken aan de inrichting voor kinderen van 6 tot 12 jaar.