Gemeente belooft havengebied verkeersveiliger te maken

Bewoners van het Havenkwartier zijn niet blij met ‘formule 1 coureurs’ die door hun wijk  racen. “Er leven hier veel dieren, hoeveel er zijn doorgereden, ik ben de tel kwijt”, zegt Yvonne Kuijten. Het zijn automobilisten die de straten als sluiproute gebruiken om verkeerslichten te ontlopen en bezoekers aan de nieuwe bedrijven in de haven. Yvonne vraagt regelmatig actie van de gemeente. “Ze hebben mij beloofd in juni te starten met het Havenkwartier te veiliger te maken”. Met hogere drempels en 30km borden.

Woonstraten als sluipproute
“Ik woon in de Klipperstraat in het Havenkwartier met veel plezier, helaas ben ik al jaren bezig met de gemeente iets aan het verkeer in onze wijk te doen! De Klipperstraat, Galjoenstraat en Handelskade zijn een sluiproute. Dat zou niet erg zijn als de bestuurders het fatsoen hebben om rustig te rijden”, vertelt Yvonne. “Sinds aan de haven veel bedrijven zijn gekomen is het alleen nog maar erger geworden. Ons mooi buurtje is een racebaan geworden, zonder enig respect wat hier leeft en woont”.

Verkeersdrempels en 30 km borden
Het is de bedoeling in de Klipperstraat en Galjoenstraat hogere drempels te maken, ook aan het eind en begin van de straten. De bollen in de Klipperstraat zullen worden vervangen door drempels en er komen er 30 km borden. Ook op de Handelskade tussen de Klipperstraat en de Populierenlaan komen drempels en 30 km borden.

Hart van Nederland
Ze had eigenlijk gehoopt op een verbod voor vrachtverkeer en busjes. “Maar dat gaat helaas niet gebeuren. Sinds de bedrijven aan de Haven er staan, is het alleen nog maar erger geworden! Liefst heb ik flitspalen op de Handelskade, maar daar gaat de gemeente niet over. Ik ben ook nog gebeld door Hart van Nederland die mij eind mei terug zullen bellen over de stand van zaken.”