Gelukwensen voor ramadan schiet politieke partij in verkeerde keelgat

De politieke partij Beter voor Rijswijk is verbolgen over een bericht op de Facebookpagina van de Gemeente Rijswijk waarin iedereen die aan de ramadan doet een mooie maand wordt toegewenst.

Vragen aan het college
Rijswijk kent een grote diversiteit aan inwoners van niet westerse achtergrond van ongeveer 25%. De fractie van Beter voor Rijswijk heeft daarom vragen gesteld aan het college over deze Facebookpost. Zo willen ze onder andere weten of het college vindt dat je niet een enkele groep in de samenleving kunt benoemen en de rest daarmee uitsluit.

Geen willekeur
Ger Kruger: “Het is toch van de gekke dat je met name één groep prettige dagen wenst vanwege een religieus gebeuren. Prima dat ze de ramadan vieren, maar wensen we de Hindoestanen dan ook een prettig Lichtjesfeest en de Christenen een vrolijk Pasen? Die meldingen heb ik op de Facebookpagina van de Gemeente Rijswijk nooit voorbij zien komen. Mijn buurvrouw viert bijvoorbeeld het Chinese nieuwjaar. De Gemeente Rijswijk geeft hier ook geen aandacht aan. Dus eigenlijk is mijn conclusie om dit nooit meer te doen.

Andere culturen niet discrimineren
Beter voor Rijswijk vindt dat alle willekeurige uitingen achterwege moeten blijven om andere culturen en geloofsovertuigingen niet te discrimineren.

Reactie van de gemeente
De Gemeente Rijswijk geeft aan dat het een melding is van de Rijksoverheid. De gemeente zal binnen 30 dagen inhoudelijk reageren op de vragen van Beter voor Rijswijk.