Geld ING-fonds voor Rijswijkse initiatieven

Help Nederland Vooruit is een fonds van de ING dat lokale initiatieven ondersteunt met geldbedragen. In Rijswijk zijn dat Stichting Rijswijk Ponyweide, Don Bosco Rijswijk en Groepswonen Rijswijk. Van 21 januari t/m 10 februari kun je stemmen op www.helpnederlandvooruit.nl voor je favoriete initiatief. De hoogte van dit bedrag varieert van € 5.000,- tot € 1.000,- afhankelijk van het aantal stemmen. Op 9 maart wordt bekend gemaakt welk lokaal initiatief heeft gewonnen.

Niet achter de geraniums
Vereniging Groepswonen Ouderen Rijswijk wil ervoor zorgen dat de oudere alleenstaande mensen achter de geraniums wegblijven en niet vereenzamen. Zij organiseren leuke ochtenden  en zorgen voor een gratis maaltijd en kopje koffie of thee. Ook helpen de  met boodschappen doen of meegaan vaar een afspraak in het ziekenhuis.

Jeugd heeft de toekomst
Don Bosco Rijswijk zet zich in voor de jeugd uit de buurt. Ze vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, dat verschillen in afkomst, gezondheid en rijkdom er niet toe doen. Don Bosco gelooft dat de jeugd de toekomst is. Kinderen met en zonder beperking én vluchtelingkinderen doen aan recreatieve activiteiten en overbruggen zo onderlinge verschillen en helpen zij de groepen naar elkaar te laten integreren.

Zonnepanelen voor stroom
Stichting Rijswijk Ponyweide is een buurtproject. Er komen kinderen en ouderen op de weide om de dieren te knuffelen of te verzorgen. Ze sparen voor extra zonnecellen (eventueel een windmolen)voor stroom voor de bewakingscamera’s. Dit is nodig voor de veiligheid van de dieren die nu ’s nachts onbewaakt staan in een openbaar bos.