GEEN zwemverbod zwembad De Put

Het negatief zwemadvies is op 9 juni ingetrokken. Nu heeft De Put een waarschuwing gekregen. Dit is het laagste stadium van alertheid, er is GEEN sprake van een zwemverbod. Een waarschuwing betekent dat er een licht verhoogde concentratie alg in het water aanwezig is die bij mensen die daar gevoelig voor zijn huidirritatie en maag- en/of darmklachten kan veroorzaken. De grenzen van de verschillende categorieën liggen aan de voorzichtige en lage kant. De ervaring leert dat zo lang het water er schoon uit ziet en fris ruikt mensen er zonder problemen in kunnen zwemmen. Het drinken van grote hoeveelheden water wordt afgeraden, maar dat is altijd zo bij regen- en/of natuurwater.

De vaste, dagelijkse zwemmers hebben geen last. Zij zijn bekend met de omstandigheden (én met de temperatuur van het water). De Put  adviseert de zwemmers wel altijd te douchen na afloop van het zwemmen. Heeft u een allergie of een maag en/of darmen gerelateerde aandoening dan zult u bij uzelf te rade moeten gaan.

De waterkwaliteit in het Meer van Te Werve staat al jaren bekend als uitstekend. Het water wordt tweewekelijks gecontroleerd en het Waterschap maakt de uitslag hiervan na laboratoriumonderzoek bekend. Zwembad De Put houdt zich aan de bevindingen van het Waterschap. De uitslag van elke meting wordt telkens op het bord van de provincie Zuid-Holland buiten het zwembad gepubliceerd. Het kinderbad in het zwembad is gevuld met kraanwater en wordt iedere dag gereinigd en opnieuw gevuld.

Meer informatie over zwemmen zwembad De Put, in andere meren of in de zee is te vinden op www.zwemwater.nl.

http://www.zwemwater.nl/details/zwemplek/1928/algemeen