Geen plaats voor Rijswijkse vereniging in Rijswijk

“Na 32 jaar is Aves Domestica, de Rijswijkse vereniging van vogelliefhebbers, genoodzaakt buiten Rijswijk een ruimte te zoeken om de gekweekte vogels te tonen. De jaarlijkse tentoonstelling is het hoogtepunt van ons verenigingsjaar”, zegt de secretaris van der Caaij. “De huur van het pand Stervoorde werd dusdanig verhoogd dat het niet langer verantwoord was de tentoonstelling hier nog te organiseren. Na vele informaties binnen de Rijswijkse gemeente te hebben ingewonnen kwam de vereniging tot de conclusie: in Rijswijk zijn er financieel geen mogelijkheden meer om dit jaarlijkse evenement nog te organiseren”.

Verenigingen gemeente uitjagen
Ze hebben nu ruimte gevonden buiten Rijswijk in een tuincentrum, waar ze kunnen rekenen op veel medewerking en alleen inventaris huren. “Het blijft echter knagen dat er voor een Rijswijkse vereniging geen ruimte meer binnen de gemeentegrenzen beschikbaar is. We vragen ons daarom af of het beleid is, om via verhoging van de huuropbrengsten op deze manier verenigingen de gemeente uit te jagen?”, vraagt hij zich af.

Vraag aan raadsleden
Om de vereniging toch voor Rijswijk te behouden hebben ze een brief gestuurd aan de gemeenteraad om te willen bemiddelen voor een ruimte van 10 x 10 meter. Als suggestie geven ze het Huis van de Stad mee. Een optie is ook om de vereniging hiervoor jaarlijks te ondersteunen met subsidie ter hoogte van de huur. “Het zou toch zonde zijn om de Rijswijkse bevolking deze tentoonstelling te moeten onthouden”, aldus de heer van der Caaij.