Geen gevaar voor corona bij supermarkt Plus Jongenotter

In de media zijn donderdag berichten verschenen over coronabesmettingen bij supermarkt Plus Jongenotter aan de Prinses Irenelaan in Rijswijk. Een goede reden om te bellen met eigenaar Richard Jongenotter.

Een beetje pech
Een klant van de supermarkt sprak tegenover een dagblad over 22 coronabesmettingen, maar in de werkelijkheid spreekt de eigenaar van de winkel op dit moment over 8 gevallen op een personeelsbestand van 150 mensen in de afgelopen weken waarvan iedereen nu in de finale van de quarantaine zit. Jongenotter: “Waar het getal van 22 vandaan komt is voor mij echt onbekend, maar het feit blijft dat het heel erg vervelend is. We hebben alles wat we konden onderzocht, maar we doen niets anders dan het afgelopen jaar.”

Geen verschil met het afgelopen jaar
Jongenotter staat voor een raadsel. Hij geeft in het gesprek met Rijswijk.tv aan dat de werkwijze van de winkel en de medewerkers nu niet anders is dan in het afgelopen jaar. “Wij hebben het mooiste desinfectieapparaat van Rijswijk staan. Voordat je de winkel ingaat worden zowel je karretje als je handen gedesinfecteerd. Daarnaast dragen onze medewerkers allemaal mondkapjes in de winkel en hebben we onze kassa’s breder gemaakt van 70cm naar 1 meter breed om een zo groot mogelijke afstand te kunnen garanderen. Daarbij komt dat als iemand zich in de winkel niet aan de regels houdt, dat ze er op worden aangesproken.”

Streven naar 100% naleving van maatregelen
Ook achter de schermen bewaakt de supermarkt de veiligheid. “In de rookruimte mag maximaal één persoon een sigaret roken en in de kantine zijn twee stoelen naast elkaar weggehaald om ruim 1,5 meter te kunnen garanderen voor de medewerkers in hun pauze. Ook is er bebording in de kantine en worden alle medewerkers bijna dagelijks persoonlijk herinnerd aan de 1,5 meter regel en de veiligheidsaspecten rondom corona.”

GGD prijst Plus voor voorzichtigheid
Jongenotter: “We hebben een onderzoek laten uitvoeren door een specialistische afdeling van de GGD naar waar de bron zou kunnen zitten. Alle mensen die positief getest waren zijn direct in quarantaine gegaan. Vervolgens hebben we alle medewerkers laten testen op onze kosten. De GGD heeft meegekeken in ons bedrijf en complimenteerde ons met de wijze waarop we dit opgepakt hebben.”