Gaat Arnoud van Aalst Museum Rijswijk redden ?

Museum Rijswijk verkeert in zwaar weer. Financieel is het failliet. De gemeente en het gemeentebestuur hebben Arnoud van Aalst
aangesteld als tijdelijk directeur. Hij moet orde op zaken stellen en zorgen dat het museum weer een toekomst krijgt. Van Aalst is commercieel en financieel onderlegd en heeft een brede ervaring ook met fondsen- en sponsorwerving.

Faillissement is geen optie.
De gemeenteraad was onaangenaam verrast toen zij hoorde dat de situatie zo slecht is. Na de grote verbouwing zijn wel de kosten gestegen, maar zijn de inkomsten achter gebleven. Elk jaar moet er geld bij. Arnoud van Aalst is directeur geweest van diverse musea. Hij zal de bedrijfsvoering moeten aanpakken en zorgen voor meer activiteit. De helft van de salariskosten van Van Aalst gaat de gemeente betalen.
De raadsleden willen nauw betrokken blijven bij de komende ontwikkelingen. Een faillissement van het museum is voor hen geen optie. Van Aalst was eerder Directeur Museum Vlaardingen, Museum voor Communicatie Den Haag, directeur a.i. bij het Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen.