Gaan we in Rijswijk ook trouwen op zondag 

Rijswijk heeft veel prachtige trouwlocaties, zoals Landgoed Te Werve, Savarin en Herberg Vlietzigt. Vaak krijgen zij aanvragen van toekomstige bruiden en bruidegoms om hier op zondag te trouwen. Dan kunnen alle vrienden en familieleden. Maar dat kan niet in Rijswijk. Vandaar dat de VVD en Gemeentebelangen Rijswijk vragen aan het college hebben gesteld dit mogelijk te maken.

Onvergetelijke dag in Rijswijk
“Op dit moment is in de gemeente Rijswijk de burgerlijke stand niet ingericht op het voltrekken van huwelijken of de registratie van partnerschappen op zondag. Dit is een gemiste kans aangezien de zondag steeds populairder wordt onder paren die willen trouwen. We roepen samen het College op om hier naar te kijken en ook van de zondag een onvergetelijke dag in Rijswijk te maken”, meldden Coen Sleddering (VVD) en Jeffrey Keus (GBR).

Daar kunnen we trots op zijn als gemeente
De tot de verbeelding sprekende locaties en de gunstige centrale ligging van Rijswijk, maken dat vele stellen – zowel van binnen als buiten de gemeentegrenzen – voor Rijswijk kiezen om elkaar het ja-woord te geven. “Dit is iets om als gemeente trots op te zijn draagt natuurlijk ook positief bij aan de Rijswijkse economie”, aldus de beide raadsleden.