Fracties stellen vragen rondom Museum Rijswijk

Onlangs heeft de meerderheid van de Gemeenteraad ingestemd met een enorm financieel reddingsplan van 750.000 euro voor Museum Rijswijk, om de ontstane financiële tekorten aan te vullen en zo het faillissement van het museum verder af te wenden.

Geen museumkidsweek
Om het museum weer enige levensvatbaarheid te geven, moeten er veel maatregelen genomen worden. Zo zullen onder andere de bezoekersaantallen fors verhoogd moeten worden. Afgelopen week was de museumkidsweek. In de regio deden veel musea hier aan mee, maar Museum Rijswijk niet. Dit is in het verkeerde keelgat geschoten van diverse Rijswijkse fracties.

Jongeren moeten naar het museum
De museumkidsweek had mooi kunnen aansluiten bij de jongeren doelgroep die aangemoedigd moeten worden om naar het museum te gaan. Juist om die jongeren aan te moedigen is de Museumkidsweek in het leven geroepen. Een evenement waarbij vele Musea, de gehele herfstvakantie van 13 t/m 28 oktober, in geheel Nederland activiteiten organiseren voor jongeren met als belangrijke ambitie waardering voor de collecties in de musea bij te brengen.

Vragen aan college
De fracties van Beter voor Rijswijk, CDA Rijswijk en VVD Rijswijk hebben daarom vragen gesteld aan het college en willen weten waarom Rijswijk niet heeft meegedaan aan dit evenement. Ook wordt door de genoemde fracties gevraagd om de gemeenteraad voor het einde van dit jaar een overzicht van de door de cultuurmakelaar behaalde resultaten te presenteren. Zo willen ze weten welke subsidies de nieuw aangestelde cultuurmakelaar voor culturele evenementen binnen kheeft gehaald en welke kosten de gemeente gemaakt heeft voor de externe inhuur van de cultuurmakelaar.