Fortepianiste Liene Madern geeft concert in de Bonifatiuskerk

Door: Arvid van Oosten –

Fortepianiste Liene Madern geeft op zondagmiddag 30 oktober om 15.00 uur een concert in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Met als titel ‘Op de weg naar Mozart&#39: speelt Liene Madern een vijftal werken van Carl Philipp Bach, Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Christian Bach.

Fortepianiste Liene Madern
Liene Madern – Stradina specialiseert zich in het bespelen van historische toetsinstrumenten: klavecimbel, pianoforte en orgel. Haar focus ligt op muziek uit de 18de eeuw, in bijzonder de overgangsperiode tussen klavecimbel en vroege fortepiano. Ze is afgestudeerd in piano-uitvoering  aan het Conservatorium van Letland. Haar passie voor de historische uitvoeringspraktijk heeft haar naar het Koninklijk conservatorium in Den Haag gebracht. Ze treedt regelmatig op in Europa als solo en met haar ensemble ´Più Corde´.

Terug in de tijd
In dit concert gaan we op reis naar de tijd dat Mozart leefde om te ontdekken welke componisten zijn muziekstijl hebben gevormd en beïnvloed. Hoewel Mozarts muziek een expressie van zijn genialiteit is, is zijn muziek zeker geen geïsoleerd fenomeen, maar zeer nauw verbonden met de ideeën en stromingen van zijn tijd.

Locatie
Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en in de pastorie de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.