Floor van Amerongen: ‘Woord op de straat serieus nemen

Haar naam is Floor van Amerongen en is kandidaat voor GemeenteBelangen Rijswijk. “Ik ben 21 jaar en mijn hele leven woonachtig en actief in Rijswijk. Ik zat op de J.H. Snijdersschool en ben zo’n 15 jaar actief op de Rijswijksche Hockeyclub. Sinds kort werk Floor bij een ouderenzorginstelling in Rijswijk en doet ze vrijwilligerswerk in de omgeving. Ik heb altijd al interesse gehad in de politiek en deze interesse is groter geworden sinds ik Bestuurskunde studeer. Sinds mijn studietijd verdiep ik me zowel in de landelijke als de lokale politiek. Inmiddels ben ik bezig met mijn Master Economics & Governance en leek het me tijd om de politiek van dichterbij te bekijken”, vertelt Floor.

het realiseren van het Huis van de Stad
“Ondanks dat dit al mijn vierde jaar is dat ik aan de Universiteit van Leiden studeer, speelt een groot deel van mijn leven zich nog af in Rijswijk. Vandaar dat ik heb besloten om binnen de gemeente Rijswijk de praktijk van de lokale politiek te leren. De keuze voor een lokale partij spreekt voor zich, betrokkenheid van de burgers vind ik namelijk een belangrijk punt”.

Gemeentebelangen Rijswijk is dan ook haar partij. Floor: “GBR is immers opgericht met als doel een partij te creëren vóór en dóór burgers. Tijdens verschillende activiteiten in Rijswijk heb ik vaak gesprekken met burgers over wat zij goed vinden aan Rijswijk en waar ze verandering in willen zien. Ik vind het belangrijk om het ‘woord op de straat’ serieus te nemen en op te pakken in de politiek. GBR heeft in het verleden al laten zien dat deze partij daadwerkelijk de daad bij het woord voegt. De grote betrokkenheid en aanwezigheid bij vele evenementen in Rijswijk en de doelen die in het afgelopen jaar bereikt zijn bewijzen dit. Verder heeft de partij een duidelijke toekomstvisie en kijkt naar de lange termijn, iets wat in mijn ogen cruciaal is”.

In de komende periode wil ze zich inzetten voor het GBR en Rijswijk om verschillende doelen te realiseren. Floor: “Meer handhaving om ergernissen aan te pakken, het realiseren van het Huis van de Stad en sociale voorzieningen voor jongeren en ouderen zijn slechts voorbeelden van ambities die het GBR en ik hebben. Ik hoop u deze periode te mogen zien en spreken om de speerpunten van het GBR toe te lichten. Tot snel!”