Fietsenstalling Station van 300 naar 1.000 fietsen

Op de perrons in de spoortunnel van Station Rijswijk worden de bestrating en de verlichting verbeterd. Ook de capaciteit van de fietsenstalling gaat van 300 naar 1.000 fietsen. Het station scoort landelijk heel slecht. Dat staat in Groot Rijswijk die donderdag en vrijdag in Rijswijk in de bus ligt.

In dit interview komt wethouder René van Hemert aan het woord. Het station wordt door reizigers als onveilig werd ervaren. Daarom willen gemeente en NS de het station verbeteren.

“Op korte termijn wordt gewerkt aan de capaciteit van de fietsenstalling bij Station Rijswijk. De capaciteit wordt uitgebreid, naar duizend fietsen. “Naar verwachting beginnen de werkzaamheden hiervoor al in 2017,” zegt Van Hemert in Groot Rijswijk. Ook wordt de verlichting bij de perrons dus beter.

“De taxistandplaats ligt een beetje verstopt”, zegt wethouder René van Hemert. “We gaan kijken of de taxi’s elders op hun klanten kunnen wachten waar ze beter zichtbaar zijn. Eigenlijk is het hele station een beetje verstopt. De ingang is niet goed zichtbaar. Dus we gaan ook naar aanpassingen van de entree kijken.”  Op de plek waar nu de taxi’s nog staan komt ruimte voor de horeca  met terrassen.

Kijk voor het uitgebreide interview met wethouder René van Hemert in Groot Rijswijk van 2 november.