Festival om elkaar te leren kennen

 

Een door zonovergoten Park Hofrust is vanmiddag het decor voor ‘Kom Erbij Festival’. Tijdens dit festival draait het om ontmoetingen; contact maken met elkaar; mensen, buurtbewoners, Rijswijkers leren kennen. Bezoekers kunnen ook speeddaten. De wethouders Marloes Borsboom en Björn Lugthart lezen een ‘message in a bottle’ voor, Marin Pols zingt het gelijknamige nummer en iedereen steekt ook een boodschap in een flesje.

Iedereen mee laten doen in Rijswijk
Vooral een heel gezellig en vrolijk feest, dat maar weer eens aangeeft dat in Rijswijk hele mooie locaties zijn zoals het Oude Raadhuis. Het ‘Kom erbij festival’ is in het kader van de Week van de Eenzaamheid. In deze huidige snelle digitale tijd voelen mensen zich vaak alleen. Met dit festival willen de organisatoren dit doorbreken. Ook eenzame mensen uit hun huis halen en mee laten doen in Rijswijk.

Wandelende tafeldames
En, het is gezellig met de wandelende tafeldames, een wandelend kunstobject van kunstenaar Lichel van den Ende. Zij laten soesjes proeven. En comedian Amar is er met  zijn comedy show. pianiste Lavitanea treedt op net als singer-songwriter Marin Pols. Danseres Emma Schild danst ’s middags door het gebouw en zorgt voor verrassende ontmoetingen

optreden van Florence Swingt Band
Om 17.30 uur is het de beurt aan de DJ seniors, een enthousiaste groep 60-plussers die op dj tournee zijn en ook toeschouwers de fijne kneepjes van het vak willen leren. De dag wordt afgesloten met een optreden van de Florence Swingt Band, speciaal voor deze avond as kwintet Floortje. Deze muzikale 60-plussers spelen diverse muziekstijlen, waaronder Big band jazz, Latin, Beatles en Stevie Wonder.