Fenomenaal optreden van Katja Kuipers, winnares Rijswijk Talent Award 2018

Waar Rijswijk groot in is. Vorig jaar ging de Rijswijk Talent Award van start. Dit jaar was vanavond de tweede editie. Twaalf finalisten namen het tegen elkaar op. Of, beter gezegd, een competitie was het niet. Alle genomineerden waren uniek. De jury had zijn handen er vol aan. De 9-jarige Katja Kuipers kreeg uit handen van burgemeester Michel Bezuijen de fel begeerde trofee. En de 700 aanwezigen in de grote zaal van de Rijswijkse Schouwburg hadden een fantastische avond.

Katja Kuipers zingt Mr. Paganini van Ella Fitzgerald
Katja Kuipers gaf een fenomenaal optreden. Dit negenjarige talent zong het nummer Mr. Paganini van Ella Fitzgerald. Dat deed ze op fantastische wijze, niet alleen de jury was lovend, ook het publiek ging uit zijn dak. De jury roemde het talent van Katja om haar timing in dit pittige jazznummer, de tempowisseling en de fantastische sket solo’s. Katja mag zich nu winnaar van de Rijswijk Talent Award 2018 noemen. Naast de award, ontvangt zij een geldbedrag van €500 om aan haar talentontwikkeling te besteden en ze kan op diverse plekken in Rijswijk optreden.

Het niveau van de kandidaten was hoog
De jury – bestaande uit Marc Schultheis, directeur van de Rijswijkse schouwburg, muziekdeskundige Tessa Kraus en dansdeskundige Mara Peters – stond voor een lastige taak. Het niveau van de kandidaten was hoog. Om die reden werd besloten ook aan Thomas van der Sleen een eenmalige, extra prijs te geven; de Rijswijkse Schouwburg stelt €250,- beschikbaar uit het talentenfonds van de schouwburg. Thomas zong een zelfgeschreven nummer en begeleidde zichzelf daarbij op de piano.

Marin Pols trad op met haar band
Tijdens het juryberaad trad Marin Pols op met haar band. Marin won in 2017 de Rijswijk Talent Award en timmert sindsdien behoorlijk aan de weg. Ook Roos Steenbergen was te zien met het nummer ‘Ken je mij’ van Trijntje Oosterhuis. Roos, deelnemer van de Rijswijk Talent Award 2017, verraste enkele weken geleden met haar optreden tijdens Open Monumentendag en liet ook nu blijken over een uitzonderlijk talent te beschikken.

De Rijswijk Talent Award is een initiatief van Trias, Centrum voor de Kunsten in samenwerking met het Rijswijks Jeugdtheater, Just Dance Studio, Balletstudio Karin den Os en de Rijswijkse Schouwburg en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 1818, de gemeente Rijswijk en sponsoren en partners. Meer informatie en aanmelden voor de editie van 2019 kan op www.rijswijktalentaward.nl.