Felicitatie van wethouders voor oudergroep KLANK

De wethouders Marloes Borsboom en Björn Lugthart hebben vanochtend leden van KLANK gefeliciteerd met hun William Schrikker Initiatief Prijs. “Het college is trots dat KLANK deze prijs heeft gewonnen. We stimuleren en faciliteren zelf ook initiatieven uit de samenleving, onder andere via de Innovatieagenda. En het is natuurlijk fantastisch als deze inzet wordt beloond met een landelijke prijs”, aldus de wethouders.

Klank is een groep Rijswijkse ouders van een kind met een beperking die met elkaar ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.  De finale van de eerste editie van de William Schrikker Initiatief Prijs was 18 mei. Klank krijgt een geldbedrag van 15.000 euro om te gebruiken om extra activiteiten te organiseren waarmee ze meer ouders kunnen bereiken.

Marinka Koornneef is blij met de prijs.“ Hiermee kunnen we activiteiten organiseren om meer ouders te bereiken. Om te zorgen dat er een solide netwerk ontstaat om het isolement waarin veel ouders zitten, te doorbreken. Het is heel belangrijk om ervaringen te kunnen delen en elkaar tips te geven.”

Marloes Borsboom vindt het mooi dat deze ouders zelf hun verhaal vertellen en zo hun stem laten horen, daarnaast zegt ze hierover: ´Dit fantastische initiatief van drie Rijswijkse moeders is niet alleen een voorbeeld van participatie binnen het sociaal domein, maar een voorbeeld voor participatie gemeentebreed.´…