Feestelijke opening van Wijkcentrum Te Werve 

Op woensdag 20 september is het nieuwe Wijkcentrum Te Werve aan de Meester D. Fockstraat 4 officieel feestelijk geopend met confetti en ballonen. Wijkwethouder Werner Van Damme en Wethouder van Welzijn, Gijs van Malsen waren aanwezig om de bewoners veel succes en plezier te wensen. 

Bewoners zijn enthousiast
De grote opkomst van bewoners tijdens de opening laat al zien dat bewoners erg blij zijn met de komst van het wijkcentrum. Door de steun van Welzijn Rijswijk is het een plek geworden voor en door bewoners. Zo hebben ze samen hard naar de opening toegewerkt. Vanaf woensdag 20 september kunnen buurtbewoners er terecht om samen nieuwe initiatieven te starten, hulp te vragen bij allerlei zaken of om gezellig bakje koffie te drinken. Een wijkcentra hebben ook een belangrijke rol gekregen omtrent eenzaamheid. Het is namelijk erg belangrijk om een centrale plek in de buurt te hebben waar mensen die eenzaam zijn naartoe kunnen. 

Verschillende initiatieven
In het wijkcentrum werden er verschillende initiatieven door vrijwilligers gepresenteerd. Zo heb je kooksessies voor kinderen, georganiseerd door Kaatjes Kookclub. Een Coffee Corner waar bewoners gezellig kunnen samenkomen voor een kopje koffie. En de workshop ‘Buurtverhalen’, waarbij verhalen vertellen en kunst samen worden gebracht, georganiseerd door De Mobiele Werkplaats.