Feestelijke opening dierenasiel ’t Julialaantje

De verbazing was voor de genodigden groot, het leek wel een budget hotel, maar het is toch echt het totaal vernieuwde dierenasiel ’t Julialaantje dat haar deuren opende. Radio West presentatrice Debby Roukens, was speciaal naar het asiel gekomen om de centrale presentatie te doen. Debby heeft bij Radio West veel gedaan in haar uitzendingen om de benodigde gelden bijeen te krijgen, vandaar haar betrokkenheid.

Voorzitter Ruud Tombrock, voorzitter van Stichting Streekdierentehuis ’t Julialaantje toonde zich trots op Rijswijk. De hele stad heeft meegewerkt om de laatste gelden bijeen te brengen.

Dankbaar voor de hulp
Door dit enthousiasme bleek ook dat diverse organisaties bereid waren een duit in het zakje te doen om dit prachtige vernieuwde gebouw te realiseren. Hij dankte de vele vrijwilligers van de lokale omroep en een politieke partij die dag in, dag uit hebben meegewerkt. Ook veel bedrijven zoals restaurants, sportscholen hebben hun bijdrage geleverd. Na zijn toespraak was het woord aan wethouder Marloes Borsboom, die vanuit de gemeente Rijswijk grote betrokkenheid had met de verlening van de vergunning.

Uiteindelijk is alles in orde gekomen. Na deze mooie worden werd op het asiel het glas geheven en konden de bezoekers beginnen aan de rondleiding. Voorafgaand aan de rondleiding werd de tegelwand onthuld waar bedrijven en particulieren tegen betaling hun eigen boodschap konden plaatsen. Alle ruimten waren fris en met veel daglicht ingericht en het asiel voldoet daarmeeaan de nieuwste eisen van dierenwelzijn. Slecht enkele hokken waren voorzien van tralies, maar die zijn bedoeld voor onhandelbare honden die helaas ook worden binnengebracht.

Dieren voelen zich minder opgesloten
De overige hokken zijn voorzien van glas en dat geeft de honden een minder “opgesloten” gevoel. Katten worden niet in grote groepen bijeen gehouden en hebben de beschikking over een soort gezellige huiskamer. Dit mede om verspreiding van besmettelijke ziektes te voorkomen.

Om iedereen uit de deelnemende gemeenten kennis te laten maken met het vernieuwde asiel is er zondag 26 november tussen 11:00 en 16:00 uur een open dag zodat iedereen een kijkje kan komen nemen. Vele medewerkers en vrijwilligers zijn aanwezig om met trots rondleidingen te verzorgen. Het asiel is te vinden aan ’t Julialaantje 50 in Rijswijk. Parkeergelegenheid is echter zeer beperkt, dus parkeer de auto in de directe omgeving zoals op de Huis te Landelaan.