Feestelijke aftrap Rijswijkse Uitdaging

Vanmiddag is de Rijswijkse Uitdaging officieel van start gegaan. Wethouder Marloes Borsboom en voorzitter Ineke van der Wel deden de aftrap net na 17:00.

Leonhard Heerema was de gastheer van de bijeenkomst. Hij sprak vol lof over de mogelijkheden van dit initiatief. “Geven en delen geeft een heel goed gevoel, maar om mensen in staat te stellen om te geven moet je ook durven vragen. Ook moet je creatief denken hoe je in elkaars behoefte kunt voorzien.”

Een avond vol matches
Na de start was er ruimte ingelast voor de ideeënbank. Diverse maatschappelijke organisaties vertelden over wat ze doen. Ook was er ruimte voor het maken van matches. Zo maakte o.a. Sportcity een match met De Blauwe Parel. Daarnaast zegde CBBS toe om een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking te helpen met de salarisadministratie. Het resultaat van de eerste samenkomst is verbluffend.

Ineke van der wel: “Vroeger had je de krantjes. Mensen kunnen elkaar ondanks de moderne middelen nog steeds niet vinden. Dat werkt dus niet. Wij gaan alle matches per maand verzamelen. Eens per maand komen de mensen dan samen om naar de vragen te kijken. Er zitten allemaal mensen in die een vak hebben en een achterban. Dat betekent dat we een netwerk hebben waar uit te putten valt.”

Matches hebben een waarde
Vanavond werd ook gesproken over het omzetten van de matches in waarde. Zo kan aan het eind van her jaar geïnventariseerd worden hoeveel waarde is omgezet en kan er getoond worden dat het loont!

De Rijswijkse Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen lokale maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. Zij bemiddelt in vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen), menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en middelen (geld).

Rijswijk.tv en Feel Good Radio zijn partner van de Rijswijkse Uitdaging.