Feest voor alle vrijwilligers van Rijswijk

“Rijswijk zou er heel anders uitzien zonder al die vrijwilligers. Dit vrijwilligersfeest vanavond is voor al die Rijswijkse vrijwilligers. De vrijwilligersprijzen van 2018 geven we aan vrijwilligers die de Rijswijkse inwoners zelf hebben gekozen”, vertelde wethouder Björn Lugthart.

Björn overhandigde de trofeeën
Hij overhandigde de trofeeën aan Mohamed el Bouazaoui in de categorie Jongeren, Ruud en Ingrid Louman in de categorie Buurtinitiatief, de Hofbieb in de categorie Groepen en Anita Voortman in de categorie Individueel. Morgen komt er op Rijswijk.tv een film over het evenement, de winnaars en de vele muzikale optredens.

Waardering voor werk vrijwilligers
Als waardering voor het werk van de vrijwilligers, heeft Rijswijk al jaren de Vrijwilligersprijzen. Dit jaar werden er 45 vrijwilligers (personen en groepen) genomineerd. Hieruit zijn er 15 geselecteerd. Van hen, dat varieerde van jongeren, groepen, buurtinitiatieven en individuen werd een filmpje gemaakt, waarin ze vertelden over hun vrijwilligerswerk.

Inwoners stemden op genomineerden
Aan de hand daarvan stemden de inwoners van Rijswijk op één genomineerde per categorie. Dat gebeurde maar liefst 2108 keer. En maandagavond werden dus de winnaars van de verschillende categorieën bekend gemaakt.