Feel Good Radio nu ook op DAB+

Sinds dit weekend is Feel Good Radio via een lokaal DAB+ experiment te beluisteren op kanaal 7B. Het experiment duurt tot het einde van het jaar.

Wat is DAB+?
Deze nieuwe techniek is digitaal en wordt als het aan de overheid ligt de vervanger van het analoge FM. “Zover is het nog lang niet, maar het kan nooit kwaad om er mee te experimenteren”, aldus Peter de Jong, voorzitter van de omroep.

Het voordeel van DAB+ ten opzichte van FM is dat er op één zender meerdere kanalen uitgezonden kunnen worden. Op die manier is er ruimte beschikbaar voor themakanalen en zenders uit buurgemeenten. In het kader van de vorming van streekomroepen kan dit ook voordelen bieden. De Jong is hier kort over: “Delen is het nieuwe hebben!”

Aanbod
Naast Feel Good Radio is ook de Zoetermeerse omroep te ontvangen via kanaal 7B. Verder zijn het themakanaal Paprika Tasty Radio, Dance Radio, EasyFM en C-Dance toegevoegd aan het experiment.

Experiment
De komende maanden zal het experiment gevoerd worden en zullen continu aanpassingen gedaan worden om te kijken hoe DAB+ in de toekomst optimaal aangeboden kan worden aan de luisteraars in de regio. Het experiment in Rijswijk staat niet op zich. Ook in Leiden, Zandvoort, Waddinxveen en diverse andere gemeenten wordt getest met DAB+.