Familielid van slachtoffer vraagt cameratoezicht

“Mijn neef van 19 jaar is afgelopen weekend in elkaar geslagen en beroofd door drie mannen. Hij is meerdere malen op zijn hoofd geslagen en in zijn maag gestompt. Zijn nieuwe mobiel, jas, tas, mediabox, horloge en sleutels zijn meegenomen”, vertelt Bibliane de Vos, ze is al 32 jaar inwoner van Rijswijk. Bibliane sprak gisterenavond de raadsleden toe. “Het wordt tijd voor cameratoezicht, zeker op donkere en slecht verlichte plekken”

Blijf met je poten van andermans spullen af
“Mijn neef heeft keihard gewerkt voor zijn spullen en dan wordt dat zo op een laffe manier van hem afgenomen. Ik word hier zo pissig om. Blijf met je poten van andermans spullen af. Wat is er hier in Rijswijk aan de hand? Waar is de politie en handhaving,” vervolgt ze.

Het wordt steeds minder veilig op straat
Bibliane vindt Rijswijk in de afgelopen jaren heel erg veranderd. “Maar niet op de goede manier, het wordt steeds minder veilig. Als moeder houdt ze haar hart vast als haar kinderen over straat gaan. De laatste tijd steeds meer berovingen en overvallen in ons Rijswijk”.

Burgemeester kan camera’s laten plaatsen
Ze weet dat de gemeentewet  de burgemeester de bevoegdheid geeft om tijdelijk camera’s te plaatsen voor toezicht op openbare plaatsen. “Wordt het niet tijd dat Rijswijk ook toezicht krijgt met camera’s. Dat geeft burgers veiliger gevoel, helpt de politie bij het vinden van de daders en geeft inzicht op straat met grif vuil dumpen en vandalisme”.

Recht om zonder angst op straat te lopen
Wordt het ook niet tijd dat er meer politie en handhaving zichtbaar op straat komt.” Bibliane geeft aan dat inwoners zich steeds onveiliger voelen. “Wij hebben toch recht om zonder angst op straat te lopen. En onze kinderen hebben het recht om veilig thuis te komen”, besloot ze haar betoog.