Europese vrijwilligers Vakantiebos zijn in Rijswijk

Het team van 22 Europese vrijwilligers is gearriveerd in Rijswijk. De hele week besteden zij tijd aan het leren over Don Bosco’s werkwijze, het leren kennen van de taal en cultuur, het werken met kinderen en het organiseren van toffe spellen. Met deze groep is de verzameling van ruim 60 begeleiders compleet. Op 7 augustus barst het drieweeks spektakel los en kan iedereen van 4 tot en met 16 komen spelen bij Don Bosco. Het programmaboekje met daarin alle informatie over de activiteiten staat op www.donboscorijswijk.nl.

Het Vakantiebos is klaar voor de start
De jong volwassenen vormen tijdens het Vakantiebos extra handen en ogen voor het vaste team van ervaren begeleiders. De jongeren komen naar Rijswijk in het kader van European Voluntary Service; een uitwisseling gefinancierd door Erasmus+. De meesten hebben een achtergrond in het jeugdwerk en brengen een beetje ervaring mee; voor anderen is het een eerste kennismaking. Behalve het intensieve werken met kinderen maken zij kennis met Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rijswijk en Delft, volgen zij allerlei workshops met betrekking tot jeugdwerk en is er veel teambuilding. Alles om te zorgen dat zij 7 augustus klaar zijn om de jeugd te verwelkomen!

Elke dag spelen, beleven, genieten en ontmoeten
Elke dag van 09:45 tot 15:15 uur (vrijdag tot 12:15 uur) zijn activiteiten te doen in het thema circus bij Don Bosco Rijswijk. Je vindt ons aan het Julialaantje 26 in Rijswijk. Kinderen zijn welkom om te komen spelen, beleven, genieten en ontmoeten. Aanmelden voor het Vakantiebos is niet nodig. Een dagkaartje kost 4 euro en de kassa opent om 09:15 uur. Geen zin om in de rij te staan? De voorverkoop is op maandag 6 augustus van 10:00 tot 11:30uur. Het programmaboekje vind je op de website. Vergeet niet een lunchpakketje mee te nemen en oude kleding te dragen.