Erespeld voor VVD-icoon Coen Sleddering

Coen Sleddering nam donderdag 21 september afscheid van de Rijswijkse gemeenteraad. Hij was lid van de gemeenteraad sinds 2017. Zijn afscheid ging gepaard met een erespeld die hij ontving uit de handen van voorzitter van de vergadering, Huri Sahin.

Afscheidswoorden Coen Sleddering
Coen Sleddering nam afscheid met een enkele woorden: “Uiteraard wil ik u, college en de raad bedanken voor de grote eer dat ik deze speld mag krijgen. Mensen, vrienden en collega’s, doe je werk met plezier. Het is mooi werk in een prachtige stad. Laat het college hun werk doen, koester de controlerende rol en ga niet op de stoel zitten van het college. Een goed samenspel is van essentieel belang voor een goed stadsbestuur.”

Lovende woorden van de burgemeester
Huri Sahin sprak Sleddering toe: “Hoewel we al 80 dagen weten dat je stopt voelt het toch onwennig. Voor mij viel je op door je authentieke en consistente handelswijze. To the point, betrokken af en toe fel, maar wel besluitvaardig en iemand die weet waar hij naartoe wil. Je bent een realist, volhoudend en een strenge bewaker van de gemeentekas. Dit zijn woorden die ik van de fractievoorzitters kreeg.”

Sahin besloot met de woorden: “Ik moest denken aan de uitspraak: zeggen wat je doet en doen wat je zegt. dat is bij jou van toepassing. Soms emotioneel maar altijd met een gezellige borrel achteraf. Ik denk dat ik het goed samenvat als ik zeg dat je een gewaardeerde collega was.”