Er komt toch een Strandwalfestival deze zomer

Er komt dit jaar toch een editie van het Strandwalfestival in het tweede weekend van september. Op verzoek van het bestuur van het Strandwalfestival heeft de uitvoerende organisatie een scenario opgesteld, waarmee het festival op een veilige manier kan plaatsvinden.

In aangepaste vorm
Waarnemend burgemeester Bas Verkerk heeft in een gesprek met bestuur van het Strandwalfestival gevraagd in september het jaarlijkse Strandwalfestival in aangepaste vorm op een verantwoorde manier door laten gaan. “Ook in deze onzekere tijden willen we de continuïteit van het grootste evenement in Rijswijk waarborgen” aldus de burgemeester.

Gemeente gaat akkoord
De gemeente heeft ingestemd met dit plan. Als de coronamaatregelen aanleiding geven kan het festival alsnog worden afgeschaald of afgelast.

Hoe gaat het er uitzien
Het scenario dat het bestuur van het Strandwalfestival voor ogen heeft ziet er in grote lijnen als volgt uit:

• Strandwalmarkt: in de week voorafgaand aan 10 t/m 12 september organiseren verenigingen en stichtingen, die normaal gesproken op de Strandwalmarkt staan, op hun eigen locatie activiteiten onder het motto Strandwal Try Out.

• Strandwal Culinair: donderdag 9 t/m zondag 12 september staat in het teken van Strandwal Culinair voor het proeven van wat de Rijswijkse horeca te bieden heeft.

• Strandwal Live: vrijdag 10 en zaterdag 11 september staat tot ’s avonds 23.00 uur Strandwal LIVE in het Rijswijkse Bos met muzikale optreden van lokale artiesten in blokken van 2 uur.

• Fris & Fruitig: op zaterdag- en zondagmorgen 10 en 11 september kan men eveneens in het Rijswijkse Bos terecht voor het sportprogramma Fris & Fruitig.

Aanmelden verplicht
Om deel te nemen als bezoeker aan het festival is aanmelden dit jaar wel verplicht. Hoe je je kunt aanmelden wordt later bekend gemaakt.