Enquête om alle Rijswijkers mee te laten doen

Inwoners van Rijswijk krijgen binnenkort een enquete thuisgestuurd. De gemeente wil de ruim 1.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actiever mee laten doen en wil het beleid beter laten aansluiten naar de wensen van de burgers.

Inzicht in de wensen van burgers
De vragen gaan over de dagelijkse bezigheden, welke activiteiten ze ondernemen, welke belemmeringen ze ervaren en welke ondersteuning ze nodig hebben om mee te kunnen doen. De enquête is volledig anoniem en moet inzicht geven in de wensen van de burgers.

Gemeenteraad riep op tot onderzoek
In een raadsvergadering van juli 2019 riep de Rijswijkse PvdA op tot het maken van een quickscan. Ook moeten de mogelijkheden bekeken worden om individuele trajecten te starten met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het verzoek werd gesteund door Wij., D66, CDA, GroenLinks en Rijswijks Belang.

Werk mee en vul enquête in
‘Als gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving. En werk is daarvoor de beste manier’, zegt Johanna Besteman tegen Rijswijk.tv. Johanna is waarnemend wethouder Sociaal Domein. ‘Zolang werken (nog) niet mogelijk is, stimuleren we onze inwoners om waar mogelijk op een andere manier mee te doen. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen of actief te worden bij een vereniging.’