En natuurlijk leest Nicole ook voor aan de kinderen

Het nieuwe Rijswijkse vakantiemagazine ‘Groeten uit…’ voor basisschool leerlingen is van de drukker. Reden voor Wethouder Nicole Dierdorp om vandaag de eerste boekjes bij de kids van basisschool ‘t Prisma aan de Generaal Vetterstraat langs te brengen. Maar dat gaat zomaar niet. De kinderen zijn verzot op voorlezen, dus leest Nicole al een verhaaltje uit ‘Groeten uit…’ voor.

In Groeten uit… vinden ouders van alle Rijswijkse basisschool leerlingen tot groep 4, spelletjes, activiteiten en ideeën voor uitjes. En met korte verhaaltjes, zoekplaatjes om met een peuter of kleuter te ontdekken en samen over te praten. Het blad staat vol met leuke suggesties voor ouders om met hun kind te ondernemen. Thuis, op reis of gewoon ergens in Rijswijk.

Rijswijk stimuleert een goede taalontwikkeling voor elk kind. Voor een deel om te zorgen dat er geen achterstand in taal ontstaat. Voor een ander, zeker niet minder belangrijk, deel om te zorgen dat kinderen plezier krijgen in taal. Zolang kinderen zelf nog niet kunnen lezen, zijn volwassenen hun voorbeeld voor plezier in taal.