Elektrische fiets naast Bisiklette is gestolen

Onze wijkagenten staan niet snel met een mond vol tanden. “Komt een mevrouw met een dure elektrische fiets, en die zet de fiets zo maar neer. Ik vraag haar waarom ze de fiets niet in de bewaakte stalling zet. Wat denk je dat ze zegt: Hoezo, ben ik dat verplicht dan en trouwens mijn fiets is verzekerd’. Ja dan houdt het op voor mij. Eigenlijk zouden de verzekeringsmaatschappijen het moeten verplichten. Is er een bewaakte fietsstalling dan bent u verplicht om uw fiets daar te stallen”. En het verhaal krijgt nog een staartje. Toen de mevrouw terugkwam was har fiets dus gestolen. “Stond ze daar met twee volle boodschappentassen omdat haar fiets weg was”.

Gelukkig is de fietsendiefstal behoorlijk afgenomen op het Bogaardplein nadat het bewaakt is geworden. Nu worden de fietsen weggenomen op de Prinses Beatrxlaan en de Steenvoordelaan.

“Je herkend de fietsendief niet meer want het is niet zoals vroeger, dat je iemand met een knipschaar het slot ziet doorknippen. Nu komen ze met een loper en het slot is in no time open. Daarom is het zo moeilijk om te zien of iemand rechtmatig of onrechtmatig een fiets pakt. Wel is er een goede inzicht nodig bij de persoon die wegfietst. Als er een jongere persoon op een dure elektrische fiets rijdt dan zou je wel eens achter je oren kunnen krabben of dit wel klopt. Op zulke momenten zou u een onderbuik gevoel kunnen krijgen. Schroom dan niet om de politie te bellen. Onthoud het signalement, de rijrichting en geef het door”.

Tip van de wijkagent:
Stal je fiets ALTIJD bij de bewaakte stalling. Ook als u snel even wat moet halen. Doe twee goede extra sloten erop.