Elea wint persjury kookwedstrijd Slag op de Schelde

Restaurant Elea van chef Takis Panagakis uit de Herenstraat in Oud Rijswijk kwam bij de persjury als beste uit de bus bij de prestigieuze kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’. In totaal stonden er zes chefs in de finale van de kookwedstrijd aan boord van een schip op de Oosterschelde.

“Het gerecht dat wij hebben gemaakt is een combinatie van de Griekse smaak, het land van mijn vader en de Nederlandse smaak, het land van mijn moeder en daarbij mijn waardering voor de Japanse keuken. Eigenlijk een product dat van de drie hoeken van de wereld komt, geïnspireerd door de oude handelsroutes van de VOC”, vertelde Takis.

Naomie van Es, souschef van Elea is heel blij: “Het is top, we hadden er niet op gerekend door het sterke deelnemersveld, hele goede tegenstanders. Het is een echte verrassing.”

Sommelier Carlijn Broeksteeg had niets aan het toeval overgelaten. “Ik had onze eigen glazen meegenomen, en die nog even vooraf netjes gepoleerd (met een schone opgewarmde theedoek de glazen opwrijven, zodat de achtergebleven vlekresten en kalkaanslag verdwijnen, red)