Einde van een reeks snikhete dagen

De truien mogen uit de kast. Vrijdag wordt het nog maar 19 graden. Na een periode van enorme hitte gaan we een verschil van 14 graden meemaken deze week. Vandaag verwachten we in Rijswijk temperaturen rond de 33 graden. In Limburg wordt het bijna 40 graden.

Donderdag gaat het stortregenen
Sommigen vinden de hitte heerlijk, anderen zijn blij dat het afkoelt. Woensdag kan het in de ochtend een beetje gaan regenen, maar dat zal voor de plantjes geen zoden aan de dijk zetten. Als de voorspellingen doorzetten komt er donderdag wel een enorme bak water naar beneden.

Niet genoeg voor de plantjes
De bui die we donderdag gaan krijgen zal lekker verkoelend zijn en vrijdag in de temperatuur ook merkbaar zijn, maar voor de plantjes is het nog niet genoeg om te herstellen. Door de enorme droogte van de afgelopen weken moeten er nog wat meer buitjes vallen om alles weer op peil te krijgen.

Lekker slapen
De temperatuur zal in de nachten ook weer wat dalen naar een graad of 14. Dat betekent dat velen weer een beetje lekkerder slapen zonder de plakkerigheid en de zweetpartijen. En het goede nieuws is dat de nachten de komende twee weken rond de 14 graden blijven. Overdag blijft het kwik stabiel hangen rond de 23 graden en valt er af en toe een buitje.