Eerste rit met nieuwe elektrische duofiets Onderwatershof

Onder een voorjaarszonnetje maakte wethouder Marloes Borsboom samen met een bewoner de eerste meters met de elektrische duofiets. Een nieuwe aanwinst voor Onderwatershof dankzij het initiatief van Rijswijker André van Zomeren.

Bewoners kunnen weer lekker naar buiten
“Deze fiets geeft bewoners de kans een stukje te fietsen in de omgeving samen met een vrijwilliger. Een stukje fietsen door het oude centrum, door de buurt waar men heeft gewoond of in de natuur. Voor de bewoners fijn om weer te kunnen fietsen maar dit project biedt zoveel meer. Natuurlijk de gezelligheid, het doorbreken van het vaak aanwezige sociale isolement en de wereld wordt weer een stukje groter”, vertelt ons André van Zomeren.

Ook gaat de fiets voor therapeutische doeleinden worden gebruikt worden. Belangrijk voor de vrijwilliger, de fiets heeft elektrische ondersteuning. Ook aan hen moet dit project veel plezier en voldoening geven. André: “Wij willen graag een grote groep vrijwilligers aan dit project verbinden zodat de bewoners vaak hiervan gebruik kunnen maken. Lijkt het U leuk om hier bijvoorbeeld één of enkele uurtjes, of een dagdeel per week aan mee te doen, dan kunt U zich aanmelden via e.mail: a.zomeren@gmail.com of 06 53859210”.