Eerste Rijswijk Talent Award is een feit én wordt traditie !

Wat een spektakel vanavond in de Rijswijkse Schouwburg. Het gaat dan ook om de finale van de allereerste Rijswijk Talent Award. Na flitsende voorrondes van hoog niveau met 200 deelnemers is het vanavond tijd voor de finale.

Groot succes
Met tien finalisten én twee wildcards, toegekend door wethouder Marloes Borsboom en Frits Brouwers van het locatiefestival Rijswijks Pracht. En eigenlijk dertien deelnemers, want spontaan kwam Olivier uit de zaal en hield zonder voorbereiding een act op zijn handen lopend. Kortom vanavond was in veel aspecten een succes.

Talenten genoeg
Het toont aan dat in Rijswijk wordt gedaan aan talentontwikkeling. En er is héél veel talent. De Rijswijk Talent Award wordt een nieuwe traditie in Rijswijk, een mooie parel van Rijswijk

De deelnemers op volgorde van de foto’s:

Joey en Evita Jackie en Patty Jessica Cadil Fizza Iqbal Fizza Iqbal 2 Jury Lavitanea Lavitanea 2 Joey en Evita 2 Rosanna Straver 2 Rosanna Straver Roos Steenbergen Waiting 4 Lightyears Olivier 2 Olivier en Jury Just Dance Crew 2 Just Dance Crew Niels Jansen RJT 2 RJT 3 RJT Promoteam Ruben Alkema Marin Pols Marloes en winnaar Rijswijk Talent Awards
<
>
Olivier Heerema, Joey Koeijvoets en Evita de Roode

Jessica Cadil, haar droom is Wereld Kampioen paaldansen te worden.

Fizza Iqbal, pas 14 jaar oud maar met een fantastische stem.

Lavitanea Delphinanto op viool, nog maar elf jaar oud.

Rosanna Straver, Rosanna kreeg een wildcard voor de finale van Frits Brouwers. Hij rondde dit jaar haar dansopleiding aan Pact+ af.

Roos Steenbergen zingt al vanaf haar 2e jaar danst door het leven.

Waiting for Lightyears, Vincent Eckhardt en Daphne van der Putte leerden elkaar kennen bij Trias, sindsdien treden ze samen op

JDS CREW, De JustDance Crew is een echte Rijswijkse dans crew. De meiden zijn tussen de 12 en 16 jaar oud en dansen drie keer in de week bij Just Dance Studio. 

Niels Jansen op piano, elke dag is hij met piano bezig. Gemiddeld oefent hij zo’n uur per dag en geeft daarnaast pianoles aan anderen.

Promoteam Rijswijks Jeugdtheater. Pas drie weken was het Promoteam van het Rijswijks Jeugdtheater opgericht toen ze op het podium van de voorrondes stonden. Het doel is; “laten horen hoeveel talent Rijswijk heeft door middel van interessante, muzikale en vocale stukken”.

Ruben Alkema. Nadat wethouder van cultuur Marloes Borsboom Ruben zag optreden in Rijswijk, vond ze dat hij een wildcard verdiende. Ruben is net begonnen op de opleiding uitvoerend moderne dans van de Artez Dans Academie. 

Marin Pols, Muziek speelt een grote rol in haar leven; élke dag maakt ze muziek en werkt daarbij samen met verschillende andere muzikanten.

De Rijswijk Talent Award is een initiatief van Trias, Centrum voor de Kunsten in samenwerking met het Rijswijks Jeugdtheater, Just Dance Studio, Balletstudio Karin den Os en de Rijswijkse Schouwburg. Vele partners, subsidiënten en sponsoren werkten mee aan een onvergetelijke finale-avond. Meer informatie vind je op www.rijswijktalentaward.nl.

Voor iedereen die ook de Rijswijk Talent Award wil winnen, in oktober wordt de nieuwe datum bekend gemaakt van de volgende editie. Blijf de Rijswijk Talent Award volgen op www.rijswijktalentaward.nl en volg op facebook.