Eerste liters voor zwemplas Wilhelminapark

Hoogheemraad Ingrid ter Woorst en wethouder Ronald van der Meij lieten dinsdagmiddag in het Wilhelminapark de eerste liters water weer in de lege zwemplas lopen. Nog 2,5 miljoen liter water te gaan. Vrijdag moet de plas weer zijn gevuld. Dan zijn we 2500 badkuipen verder of 37.000 keer de wc doortrekken.

“De eerste grote investering die we doen in het Wilhelminapark om er een echt stadspark van te maken. We willen ook de Heemtuin bereikbaarder maken en de bij zwemplas komt een horecavoorziening met toiletten”, vertelt wethouder Van de Meij terwijl het water langzaam de zwemplas inloopt. “Dan wordt het zomers hier goed toeven. Zwemmen, spelen in de speeltuin en lekker op het grasveld liggen.”

De afgelopen maanden lag de zwemplas in het Wilhelminapark droog. Dat was sneu voor de Rijswijkers, toen het net mooi zwemweer was. Toch is dit de afgelopen maanden gebeurd. Al jaren wordt de zwemplas geteisterd door blauwalgen, waardoor het helemaal niet meer mogelijk was te zwemmen. Vandaar dat de gemeente samen met het Hoogheemraadschap van Delfland een de slag gingen voor een schone en veilige zwemplas voor de toekomst.

Door het droogleggen kon de bodem weer stevig worden en inklinken. Nu is het tijd om de plas weer te vullen zodat de waterplanten weer kunnen groeien. En die zorgen voor schoner water.