Een zomer lang leren in New York City

Van de Rijswijkse Schouwburg naar Broadway. Orihana Calcines (22) heeft een grote ambitie: musicalschrijver worden. Het plan was eerst om twee weken naar New York te gaan met Carlo Balemans om daar video’s te maken over educatie en onderwijs. Toen besloot ze drie maanden in Brooklyn te verblijven, bij familievriend Engelbert Ramos, die daar werkt als muzikant en creatief directeur. Rijswijk.tv sprak met Orihana.

Vanwaar de sprong van twee weken naar drie maanden?
‘Naar New York gaan is, net zoals voor veel creatieve mensen, de ultieme droom. Ik zou zo tien artiesten kunnen opnoemen die mij enorm inspireren die daar op dit moment rondlopen. Toen ik nadacht over alles wat ik zou willen doen, besefte ik me dat ik aan twee weken nooit genoeg zou hebben. Daarnaast vind ik vliegen doodeng, dus zo’n vlucht is wel een intense investering. Je mag met een toeristenvisum maximaal drie maanden reizen. Mijn keuze was al snel gemaakt!’

Een hele zomer opvullen: hoe doe je dat?
‘Nou, ik begin me nu af te vragen of ik aan die drie maanden wel genoeg heb! Ik ben nu heel hard bezig met zoveel mogelijk schrijvers, componisten, filmmakers, acteurs, fotografen en muzikanten te benaderen. Als ik in het afgelopen jaar iets geleerd heb, is het wel hoeveel je van anderen kan leren als ze bezig zijn met wat ze het allerbeste kunnen. Ik ben dol op getalenteerde, gepassioneerde mensen ontmoeten. In een stad van acht miljoen zit ik dus wel goed!’

Kijken bij de Musical opleiding in New York
Bij de NYU Tisch School of the Arts mag Orihana bij de Musical Theater Writing opleiding komen kijken, en ze actief zijn bij het New York Musical Festival. Na de vraag of ze het spannend vindt, schiet ze opeens in de lach.

Volg Orihana’s reis in haar video’s en tekstverslag
‘Zodra we de lucht uit zijn is het gaan met die banaan. Er is zoveel te doen en te zien! Je zou mijn agenda eens moeten zien, er is niet al te veel tijd om alles spannend te vinden. Ik zou je graag vertellen over alles wat ik ga doen, maar dat kan je allemaal bekijken in mijn video’s! Ik wil thuiskomen met heel veel kennis, mooie ervaringen en nieuwe vrienden, maar ik denk niet dat dat een probleem zal worden!’

Orihana zal zoveel mogelijk musicals bezoeken en daar verslag van doen voor Musicalsites. Ook zal ze geregeld video’s posten over haar reis, die kan je volgen op haar Facebook en Instagram.