Ed Braam opnieuw lijsttrekker Beter voor Rijswijk

Beter voor Rijswijk hield dinsdagavond een bijeenkomst voor de achterban in de Sionzaal van het stadhuis. Eén van de belangrijke onderwerpen op de agenda was de verkiezing van de lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Naast Ed Braam had niemand zich verkiesbaar gesteld. Namens de aanwezigen sprak raadslid Jessica van Batenburg hem toe. “Je luister naar de mensen en hebt een duidelijke visie. Voor ons ben je dé man om opnieuw  lijsttrekker van Beter voor Rijswijk te worden”.

Vervolgens vertelden de raadsleden over belangrijke onderwerpen uit hun portefeuille, waarbij ook het Dierenwelzijnsbeleid aan de orde kwam. Dankzij de inspanningen van Beter voor Rijswijk krijgt Rijswijk voor de zomer een nota Dierenwelzijnsbeleid.

De eerste hoofdlijnen voor het verkiezingsprogramma zijn al uitgezet. De komende maanden krijgt dat verder vorm. Zaken die er in elk geval in staan zijn de veiligheid in Rijswijk en de troep op straat in relatie tot de uitbreiding van de rol van de handhavers, de BOA’s. Ook het verbeteren van het parkeerbeleid en de invulling van het nieuwe stadhuis zijn aandachtspunten.

Per 1 juni is ook de termijn geopend voor de kandidaatstelling als raadslid voor BVR. De huidige fractie heeft al toegezegd door te gaan. Daarnaast zijn er nog zeker tien kandidaten nodig om met een sterke lijst de verkiezingen in te gaan. Zeker ook omdat de partij een sterke groei verwacht en er dan ook wethouders moeten worden geleverd. Op 1 november maakt BVR haar voorlopige kandidatenlijst bekend