Echtpaar wordt wakker in nachtmerrie met zolder vol bijen

Een nachtmerrie is voor een echtpaar uit Rijswijk werkelijkheid geworden. Het Rijswijkse echtpaar Harry en Miep lag te slapen op de zolder van hun woning aan de Burgemeester Cochiuslaan. Miep werd wakker van gezoem en zag dat de hele zolder vol zat met bijen. De bijen zaten overal: op haar badjas, op de kussens, op het bed, bij de lampen. Zij was flink geschrokken.

Koningin op bezoek tijdens Koningsdag
De dag voor Koningsdag kwamen er een paar bijen op visite. Op Koningsdag zelf kwam de rest van de familie bij erbij. Zij hadden zich kennelijk via de schoorsteen toegang verschaft.

Honkvaste bijen
Volgens het stel was een imker mogelijk de zwerm kwijtgeraakt. Er werd een imker geraadpleegd en in eerste instantie heeft deze geadviseerd om te wachten, want ‘ze zouden vanzelf weggaan’. Uiteindelijk bleken de bijen nogal honkvast te zijn, want de insecten deden alles, behalve verdwijnen. Het stel deed er – tevergeefs – alles aan om de bijen levend te verwijderen. Zij schakelden daarom ten einde raad de brandweer en een imker in.

Imker bevrijdt koningin en werkbijen
Imker Jasper van De Delfte Bijenkorf kwam ter plaatse en is samen met een brandweerman in beschermende kleding met de hoogwerker naar boven gegaan. Door het verwijderen van een paar stenen van de schoorsteen kon de koningin van het volkje worden gevangen. De werkbijen konden hierdoor daarna zonder enig probleem worden gevangen.