Duikers vinden verloren trouwring in de sloot

Elke dag staat de Rijswijkse Elly de eendjes te voeren. Die zwemmen in de sloot langs de tuin van Elle en Wouter Rapati. Alleen van het weekend ging er wat mis. Met het gooien van stukjes brood schuift de trouwring van haar vinger. “Mijn wit gouden ring met diamanten verdwijnt in het water”, vertelt Lenie. “Best wel paniek, Wouter is nog het water ingegaan, maar ja, zo’n kleine ring vind je niet meer terug”.

Met metaaldetectors actief in het hele land
Op zijn werk hoort Wouter van de vrijwilligers van www.gevonden-verloren.nl, een groep van inmiddels 29 vrijwilligers, waarvan 6 duikers, die met metaaldetectors actief is in het hele land. Hij neemt direct contact op met hen. “We helpen mensen door ze te herenigen met verloren items”. vertelt oprichter Martin van Hees. “Laatst was er een trouwerij waarbij het doosje met de ringen in het water terecht kwam. Tijdens de kerkelijke inzegening ging wij het water in en bij de receptie had het kersverse stel hun ring om de vinger.”

Met duikpakken op naar Rijswijk
Gisteren ging Martin samen met Patrick Vooijs naar Rijswijk. Met de duikpakken en de mataaldetectors in de bagageruimte van de auto. Martin: “Elly kon gelukkig een goede indicatie geven waar de ring moest liggen. Het enige minpuntje was dat Wouter ook al het water in was geweest met de kans dat hij op de ring had gestaan, die daardoor diep in de modder verstopt zou liggen.”

Blijde gezicht is goud waard
Stapje voor stapje wordt de sloot afgezocht. Tot het verlossende gepiep klinkt. Dichter bij de walkant dan Elly weliswaar had aangegeven. Wanneer de ring letterlijk boven water komt is Elly helemaal sprakeloos. “Met haar hand voor haar mond kijkt ze toe. Haar gezicht op dat moment is goud waard. Mensen blij maken, dat geeft positieve energie”, lacht Martin met de gedachte aan dat verlossende moment. “Elly herenigd met haat trouwring”.