Dubbelexpositie Inge Verlind en Joyce Oey

Inge Verlind en Joyce Oey exposeren tot en met 29 april bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk. Inge Verlind met keramiek rond het thema ‘My African Girls’. Joyce Oey exposeert met schilderijen vol kleurvlakken met verschillende structuren.

Inge Verlind-de Jong werd geboren in voormalig Nederlands-Indië. Op haar twaalfde kwam zij naar Nederland. Zij begon al met boetseren toen haar kinderen klein waren. Zij vond het heerlijk “hun koppies te boetseren.” Negen jaar geleden volgde zij een beeldhouwcursus. Zo werd, naast het werken met was en steen, haar belangstelling weer gewekt voor het werken met klei. Ze maakt nu keramiek van sexy dames, die zij “My African Girls” noemt.

Joyce Oey tekent en schildert al sinds haar jeugd. Zij verdiepte zich in verschillende schildertechnieken en de daarbij behorende achterliggende ideeën. Joyce ziet schilderen als een scheppingsproces dat zich laat leiden door kleur en vorm.

De techniek die Joyce gebruikt is het over elkaar aanbrengen van vele lagen kleuren. De vorm die dan ontstaat, probeert ze naar een voorstelling te brengen. “Door het aanbrengen van een licht-en-donker-kleurenspel wordt de innerlijke beleving veruiterlijkt. Zo vertellen de kleurvlakken met hun verschillende structuren door lichtintensiteiten hun eigen verhaal.”

De expositie kunt u bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. U vindt de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101 in Rijswijk. De toegang is gratis.