DSW naar de Martinifabriek

Gisteren hebben de medewerkers van DSW Rijswijk hun intrek genomen in de Martinifabriek. Wethouders Björn Lugthart en Nicole Dierdorp opende de werkplek.

Omdat RijswijkBuiten steeds verder ontwikkelt en de locatie Sionsgaerde plaats moest maken voor woningen zijn de werknemers begin oktober verhuisd van hun oude locatie Kwekerij de Sionsgaerde naar de Martinifabriek in Rijswijk. De nieuwe werkplek is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen de gemeente Rijswijk, DSW Rijswijk e.o. en de Martinifabriek.

Sociaal ondernemen in Rijswijk
Voor sociaal ondernemer Roderick van den Berg van de Martinifabriek is de verhuizing naar deze locatie een logische keuze. “De Martinifabriek is een nieuw concept waar bewust ondernemen en samenwerken centraal staat. Onze missie is dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen om zichzelf te ontplooien. Dit sluit naadloos aan op de doelstellingen van het sociale werkbedrijf DSW Rijswijk e.o..”

Afstand tot de arbeidsmarkt
Wethouders Björn Lugthart en Nicole Dierdorp zijn trots op dit initiatief. Lugthart: ”Deze samenwerking met de Martinifabriek is een prachtig voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het enorm belangrijk dat bedrijven hen kansen willen bieden.”

Nicole Dierdorp voegt hieraan toe: “Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers van DSW een fijne werkplek hebben. Daarnaast hebben ze hier ook goede ontwikkelingsmogelijkheden met perspectief op werk .

Vreugdevolle dag
DSW is enorm blij met de door de Martinifabriek geboden ruimte. In de vleugel waar de medewerkers van DSW hun nieuwe thuis gevonden hebben, wordt hard gewerkt aan in en ompak werk voor diverse opdrachtgevers. Dat vandaag deze locatie feestelijk geopend werd in aanwezigheid van de wethouders, is voor hen dan ook een vreugdevolle en bijzondere dag.