Drie fotografen geven Rijswijkse asielzoekers een gezicht

De eerste asielzoekers zijn in het nieuwe Rijswijkse AZC gekomen. Drie jonge fotograven willen met foto’s en teksten de nieuwkomers een ‘gezicht’ geven en hun verhaal vertellen. De bedoeling is dat er een bijzondere krant eind november in een grote oplage wordt verspreid in Rijswijk, maar ook daarbuiten. “Een aantal bewoners van het azc willen wij portretteren. Ook stellen we een beeldverhaal samen van de foto’s die mensen zelf vanuit thuis, of onderweg hebben gemaakt met bijvoorbeeld hun mobiele telefoon”, vertellen zij. En zij dat zijn Vincent van Gaalen, Loek van Vliet en Kim Tieleman.

Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de gemeente Rijswijk, Fonds 1818 en Fonds Luden van Stoutenburg. De titel van het project luidt: Can(t) live (t)here. “Eén van de onderdelen is dat wij de Rijswijkers en anderen oproepen om de volgende zin af te maken: Ik zie geen toekomst zonder… Ook deze reacties verwerken wij in de krant die waarschijnlijk eind november of in december wordt verspreid”.

Tegelijkertijd is een ‘crowdfunding’ gestart om het bedrag bijeen te krijgen dat nog ontbreekt om dit project mogelijk te maken. Voor bedragen vanaf tien euro kan iedereen al meedoen. Zie: https://www.voordekunst.nl/projecten/4951-cantlive-there-1

Voor meer informatie, zie: www.cantlivethere.nl