Doneer speelgoed voor Zoetermeerse Speelgoedbank

In de Nieuwjaarsnacht heeft er een grote brand gewoed bij Shurgard in Zoetermeer, voorheen bekend als City Box. De brand ontstond bij het naastgelegen pand van gebroeders Koot. Binnen enkele uren brandde de twee panden volledig uit. Alle opslagboxen van Shurgard zijn verwoest en veel mensen zijn hun spullen al dan niet met veel herinneringen kwijt.

Rijswijks Belang wil Zoetermeerse Speelgoedbank helpen
De politieke partij Rijswijks Belang wil de Zoetermeerse Speelgoedbank helpen. De speelgoedbank had 50 dozen vol speelgoed opgeslagen bij Shurgard en zijn alles kwijt. ‘Toen wij knuffels inzamelden voor de zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis heeft de Zoetermeerse Speelgoedbank ons enorm geholpen. Nu willen wij iets terug doen’, aldus Marc Weterings van Rijswijks Belang.

Kringloop Rijswijk helpt mee
Kinderen van ouders die het financieel minder breed hebben kunnen maandelijks speelgoed ophalen bij de speelgoedbank en mogen dit ook houden. Weterings ging naar Kringloop Rijswijk en vroeg of het speelgoed daar ingezameld kon worden. Het antwoord van eigenaar Roderick van den Berg was direct duidelijk: ‘We moeten elkaar helpen en ik heb de ruimte ervoor, dus laat maar komen.’

Speelgoed doneren
Iedereen die speelgoed over heeft of de moeite wil nemen om eens te kijken of er nog wat op zolder staat kan dit tijdens kantoortijden brengen bij Kringloop Rijswijk aan de Verrijn Stuartlaan. In Zoetermeer kan speelgoed ook gedoneerd worden aan het Kerkenbos 16 in de wijk Meerzicht. Buiten openingstijden kan gebeld worden met de Zoetermeerse Speelgoedbank via 06-40674228.