Dieven stelen 17 kippen bij kinderboederij. “Ze hebben onze familie gestolen”

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er 17 kippen gestolen bij kinderboerderij De Drassige Driehoek aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Rijswijk.tv sprak met Kim: “We hadden net een nieuw hek geplaatst omdat het oude hek te oud was geworden. Je kon er te makkelijk overheen klimmen. Daar moest wat aan gedaan worden.”

Beheerder vindt leeg hok
De beheerster van de kinderboerderij ging woensdagochtend nietsvermoedend naar de boerderij en zag dat de hokken leeg waren. Bijna alle kippen bleken gestolen te zijn door onbekenden.

“Ze hebben onze familie gestolen”
Kim vervolgt: “Ze hebben alleen de kleintjes overgelaten. Alle hanen en kippen zijn weg. Voor de kinderboerderij betekent dit een financiële strop. We zijn maar een heel klein kinderboerderijtje, dat grotendeels uit kippen bestaat. De vrijwilligers werken heel hard voor de kippen en de bezoekers. Sommige kippen waren heel tam en omdat de vrijwilligers al lang met de kippen werken voelt het als familie.

Waarom doen mensen dit?
Het een raar idee dat mensen dit doen. We hebben gelijk een lamp laten plaatsen en camera’s. Ook dit kost erg veel geld. Het is van de zotte dat er mensen zijn die dit doen.”

Tips en Info
Als iemand iets gezien heeft of ineens 17 kippen aangeboden krijgt, laat het weten. Dat kan het beste via de Facebookpagina van De Drassige Driehoek.