Dickens feest in Oud Rijswijk

Op vrijdag 20 december staat Winkelcentrum Oud Rijswijk weer in het teken van het bruisende Dickens feest. Ook staat er weer een schaatsbaan voor de kinderen.

Kerstkoopavond
Vanaf 15:00 begint de gezelligste kerstkoopavond van de regio plaats. Winkeliers en bewoners hebben lantaarns en kaarsen in het raam staan en het winkelgebied is volledig tot een sfeervol Dickensiaans kerstsprookje omgetoverd.

Je komt van alles tegen
Steltlopers, living statues, swingende kerstkoren, leuke workshops en Oudhollandse spelletjes en draaimolen voor de kids maken het sfeertje compleet en natuurlijk staat het centrum vol met prachtige kerstkramen.

Kersttrein rijdt door winkelcentrum
Traditiegetrouw rijdt ook de Magische Christmas Express vanaf 17:45 weer door het centrum met drie wagons door het winkelcentrum van Oud Rijswijk met meer dan honderd dansers, gekleed in prachtig fonkelende kostuums en swingende kerstmuziek. Deze betoverende parade is rond 18.45 uur bij de Oude Kerk waar de burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, om 19.00 uur de verlichting van de fraaie kerstboom voor de Kerk zal ontsteken.

Kerstsfeer beleven in de Oude Kerk
Bewonersorganisatie SBOR brengt samen met de samenwerkende kerken een speciaal kerstprogramma. Zo kun je in de Oude Kerk bij kaarslicht luisteren naar het aloude kerstverhaal en kerstliederen.Er zijn diverse andere optredens en natuurlijk ontbreekt de levende kerststal niet.

Schaatsbaan voor de Kruidvat
In de Herenstraat is zoals ieder jaar ook weer een schaatsbaan aanwezig waar je kind gratis kan schaatsen. Ook het gebruik van de schaatsen is gratis. De schaatsbaan is geopend op vrijdag 20 december van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 21 en zondag 22 december van 10.00 tot 16.00 uur.

Voorstellingen van de Schouwburg
Zaterdag 21 december zal de Rijswijkse Schouwburg KIDSMAS Culturele zaterdag organiseren. In speciale theaterwagens zullen er diverse voorstellingen plaatsvinden voor kinderen met onder andere Peter Faber, de Jonge Avonturiers en de Baardman. Verder kan je op de foto tijdens een Greet & Meet met Bert en Ernie en zal de Kerstman zeker niet ontbreken.