Dennis Young volgend seizoen trainer van RVC Celeritas

Dat het voetbal is teruggekeerd op het Prinses Irene sportpark is al enige tijd bekend. De Haagse sportvereniging, HSV Celeritas, die deze week haar 111e verjaardag vierde, zal komend seizoen de nieuwe bespeler zijn aan de Schaapweg, maar – als nieuwe Rijswijkse inwoner – onder de naam RVC Celeritas gaan opereren, met daarbij een vette knipoog naar het roemrijke verleden op het sportpark.

Nieuwe toekomst op te bouwen
Voor de zaterdagtak van de geelrode traditievereniging is Dennis Young (foto) als trainer aangesteld. De 38-jarige Hagenaar met een verleden bij de jeugd van Quick en ODB en als seniorentrainer bij sv Madestein (za) maakte ook naam als één van de oprichters van HVV Hercules. Voor een vergelijkbare opgave staat de club nu om na een zwervend bestaan van enkele jaren weer een nieuwe toekomst op te bouwen op een geheel opgefrist sportcomplex, dat geëxploiteerd wordt door een aantal Rijswijkse initiatiefnemers, verenigd in de stichting STIP, die als doel hebben om van het Prinses Irene sportpark een multifunctionele (sport-)locatie te maken, met korfbalclub Refleks, de (meisjes)voetbalschool van Piet Gelauf en dus RVC Celeritas als eerste zichtbare voorbeelden, met nog andere kandidaten en sporten in portefeuille.

In het nieuwe seizoen de jeugdafdeling gaan leiden
De voetbalclub heeft zich de afgelopen weken in het Rijswijkse flink gemanifesteerd met flyer-acties op o.a. Koningsdag in de Strijp en elders in Rijswijk om met PR-activiteiten met name nieuwe jeugd te werven. Aad Molenkamp, een bekende op het sportpark bij voorheen vv Rijswijk en Haaglandia, zal in het nieuwe seizoen de jeugdafdeling gaan leiden, gesteund door een groep die haar sporen heeft verdiend bij RVC.

Haaglanden Voetbal TV op woensdag bij 070.TV
In het TV-programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’, schuiven maandag aan Hans Lammertink (één van de initiatiefnemers van het vernieuwde complex), Aad Molenkamp (die dus de jeugd voor zijn rekening neemt) én Aad de Mos(oud-speler van onder meer RVC en thans ambassadeur van de stichting STIP (het sportpark). Het programma wordt op deze website én 070 TV (om 18.00 uur) uitgezonden komende woensdag. 070 TV is te vinden op Ziggo, kanaal 44.

© Haaglanden Voetbal